Burgers Light 2017

Bezoekers aan Burgers’ Light ontdekken van vrijdag 17 februari tot en met zondag 5 maart 2017 dagelijks tot 21.00 uur overal thematische groepen lichtfiguren op een avontuurlijke route door Burgers’ Zoo. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari staat een ‘sneak preview’ van dit evenement gepland. Speciaal voor het Arnhemse dierenpark zijn er honderden dierfiguren in de Achterhoek geproduceerd. Burgers’ Light telt in 2017 meer lichtfiguren dan ooit, de route is langer dan vorig jaar en het park blijft een uur langer open.

Volledig vernieuwd lichtspektakel

Langs de route in Burgers’ Zoo worden metershoge lichtfiguren afgewisseld door fantasierijke diergroepen, waarbij de route niet alleen door de overdekte Bush en Ocean voert, maar ook in de frisse buitenlucht door het Park. In het oog springen bijvoorbeeld een reusachtige kameleon van 12 meter lang en 5,5 meter hoog, of de twee stokstaartjes van 3,5 meter hoog. De route van Burgers’ Light is dit jaar langer dan vorig jaar en telt meer lichtfiguren dan ooit dankzij honderden nieuwe lichtfiguren die speciaal voor Burgers’ Zoo zijn ontworpen.

Een nachtelijk avontuur

Om de beleving van de bezoeker nog verder te versterken, organiseert Burgers’ Zoo elke schoolvakantie een thematisch evenement dat aansluit bij de ecosystemen. Tijdens Burgers’ Light wacht de gast een sfeervol nachtelijk avontuur vol bijzondere fotomomenten. Voor wie honger krijgt van de avondwandeling blijven het Bush en Park Restaurant geopend tot sluitingstijd, inclusief de geheel overdekte speeltuin Kids Jungle. Een centrale route voert onder de sterrenhemel door grote delen van het Park, waarbij de geheel overdekte Bush en Ocean ook talloze thematische dierfiguren herbergen.