Waar vind ik de dichtstbijzijnde AED?

Onder toevallige omstandigheden opeens de vraag naar een AED gehad. Wanneer je niet in je eigen omgeving bent, is het dan lastig om de dichtstbijzijnde AED te vinden. Gelukkig heeft het Rode Kruis een app beschibkaar, waarbij je deze eenvoudig kunt terugvinden.

http://www.rodekruis.nl/eerste-hulp/ehbo-app

 

 

Gratis EHBO app voor hulp in een noodsituatie

​​​​​Zorg dat je weet wat je moet doen bij een ongeval. Van brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot een kneuzing.  Met deze EHBO-app heb je alle EHBO instructies altijd op zak. In een noodsituatie geeft de app je ook gesproken instructies. Download gratis voor iPhone​, Android​ en Windows​ smartphones. 

Hulp nodig?
Bel met de EHBO-app 112 en geef je locatie door aan de meldkamer. Of navigeer snel naar de dichtstbijzijnde AED-locatie of de dichtstbijzijnde EHBO-post.

Test je reanimatie kennis
Weet jij wat je moet doen in geval van nood? Test in de app je reanimatie kennis met onze nieuwe reanimatie test.

Eerste Hulp bij… festivalsapp home.png
Festivals zijn natuurlijk supergaaf en je kunt er helemaal uit je dak gaan. Maar kijk wel uit! Tijdens het feesten liggen er letsels op de loer. Speciaal voor festivalgangers zoals jij, hebben we festivaltips aan onze EHBO-app toegevoegd. 

Vind de dichtsbijzijnde AED
Een automatische externe defibrillator (afgekort met AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon. Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans van een slachtoffer neemt toe als binnen 6 minuten wordt gestart met hartmassage en zo snel mogelijk de Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt gebruikt. Om ervoor te zorgen dat je in een noodsituatie zo snel mogelijk de dichtstbijzijnde AED kunt vinden streven we ernaar om alle AED apparaten in Nederland in kaart te brengen.